Лиляна Павлова намали тунелите по "Хемус" и спести 100 млн. лв.

08:48, 31 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният министър Лиляна Павлова очерта как би трябвало да изглежда новото предложение за строеж на автомагистрала "Хемус". В студиото на Нова телевизия тя обяви, че 4 тунела от стария план най-вероятно ще бъдат премахнати и по този начин ще се спестят 100 млн. лв.

Всичко това обаче нямало нищо общо със спряната обществена поръчка от премиера Бойко Борисов преди близо месец. Просто тогава магистралата се е проектирала така, че по нея да може да се движат превозни средства със 140 км/ч.

"Тунелите могат да бъдат заобиколени и да не се строят. Отделно може да не направим и някои от виадуктите. Просто на места максималната скорст ще бъде 120, а не 140 км/ч. Май месец пукаме търга за първата отсечка от Ябланица", заяви Павлова.

Тя уточни, че с новата електронна система, за която се пуска обществена поръчка следващият месец, ще позволи да има и маршрутна карта. При нея ще се задава маршрут, ще се плати определената такса за километрите, които ще бъдат изминати и чрез GPS превозното средство ще бъде изведено възможно най-бързо до магистрала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама