Лодка с бежанци се обърна край Либия, десетки изчезнали

09:13, 31 мар 16 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лодка, превозваща мигранти, се преобърна край бреговоте на Либия на път за Италия, съобщи „Ройтерс“, цитирайки информация от говорителя на либийските военноморски сили.

Десеки бежанци се водят безследно изчезнали.

Бреговата охрана е прихванала лодка със 120 нелегални мигранти край брега недалеч от Сабрата, като са били спасени 32-ма души от плавателния съд, който е потънал, каза либийският говорител Аюб Касем. Не е известно обаче колко са липсващите хора от лодката. По-рано вчера италиански официални представители съобщиха, че само в сряда бреговата охрана е спасила 1 361 мигранти от малки плавателни съдове и надувни лодки в южната част на Средиземно море.

Информацията идва на фона на рязкото увеличение на броя на хората, които се опитват да извършат опасното преминаване от Северна Африка до Европа. Това се обяснява с подобрението на времето, което позволява на трафикантите и каналджиите да изкарат повече плавателни съдове в морето.

Повече от 16 000 души са предприели преминаването от Северна Африка до Италия в първите три месеца на 2016 година. Броят им е с 6000 повече от същия период на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама