Мерки срещу неправилното паркиране предвижда Община Добрич

09:45, 31 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден случай на безобразно паркиране в Добрич алармира читателката на Topnovini.bg Славянка Иванова. Тя ни изпрати снимка, на която се вижда как лек автомобил е паркирал на пешеходна пътека по ул. „Любен Каравелов”.

Гражданите все по-често питат кой ще предприеме мерки за санкциониране на неправилно паркиралите автомобили.

Неотдавна кметът Йордан Йорданов заяви, че борбата с неправилното паркиране стои на дневен ред в Общината. Той посочи, че от проведените разговори с ръководствата на ОД на МВР и КАТ е станало ясно, че те имат недостиг на кадри и е трудно винаги да са на линия и да могат да съдействат за налагането на глоби. Затова в момента се прави разбор на общинската наредба относно обхвата и правата на местната власт да налага глоби. Идеята е еколозите на Общината да обикалят целия град - не само в центъра, а и в крайните квартали, и да глобяват шофьорите, които неправилно паркират, нарушават наредбите на Общината.

В наредбата изрично е упоменато, че кметът има право да определи хората, които ще имат право да налагат такива санкции и те с фишове ще имат право да налагат такива глоби. В началото това ще правят еколозите на общината, а впоследствие с тази дейност ще се заеме общинската полиция, посочи кметът.

Към днешна дата за неправилно паркиране глоби се налагат от КАТ. Община град Добрич работи нормативно по въпроса и служители на администрацията да имат право да налагат такива глоби. Планира се това да се случи в най-скоро време, увериха от кметството.

Припомняме, че от Общината съобщиха още, че вече е назначен служител към екипа на „Синя зона”, който ще се занимава с поставянето на скоби на неправилно паркирани автомобили, като глобата е 10 лева. Предвижда се, на база приходите от „Синя зона“, да се заделят средства за закупуване на „паяк“, с който да се вдигат неправилно паркираните автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама