Музеят в Шумен приема днес посетители с удължено работно време

09:52, 31 мар 16 / Култура 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионалния  исторически музей в Шумен днес отново се провежда „дълга вечер” – работното време е удължено до 20.00 часа, съобщиха от културния институт.

Всички посетители имат възможност да разгледат както постоянната експозиция, така и гостуващите изложби.

В зала „Съкровищница” е представена колекцията на Регионален исторически музей – Ловеч „Богатствата на тракийската аристокрация”. Тя включва погребални дарове от бронзовата и римската епоха, отличаващи се с различни техники на изработка – филигран, гранулация, ниело и украса с геми и полублагородни камъни.

В Мраморното фоайе на музея са изложени още две временни експозиции.

„Реликви от Априлското въстание” (Исторически музей Панагюрище) е посветена на предстоящата 140-годишнина и чрез автентични материали развива темите за полагане на революционна клетва, подготовката, обявяването и хода на бунта.

„Съкровищата на Земята” е най-новата изложба на Национален музей „Земята и хората” и в нея са изложени над 160 експоната – скъпоценни и декоративни камъни – природни и обработени образци от диамант, изумруд, гранат, рубин, топаз, аквамарин, аметист, нефрит, тюркоаз, ахат и др.

Въвеждането на така наречената „дълга вечер” е насочено към активните граждани на Шумен, които желаят да разгледат залите на Регионалния исторически музей след приключването на работния си ден.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама