Арестуваха сутеньор в Бургас, набирал проститутки в „Изгрев“

10:02, 31 мар 16 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спецполицаи и криминалисти са арестували мъж в Бургас за трафик на хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това е станало във вторник, когато е проведена специализирана полицейска операция на територията на к-с „Изгрев“.

Извършено е претърсване в частен дом, разположен в бл. 181 в бургаския комплекс, и в лек автомобил „Опел Корса“, със старозагорска регистрация. Жилището и колата са ползвани от 39-годишния Иван Иванов от Стара Загора. Същият е задържан за срок от 24 часа, като след разпит на четири жени в качеството им на свидетели и събирането на множество веществени доказателства, свързани с разследваната престъпна дейност, Иванов е привлечен за обвиняем за това, че от месец август 2015 г. до 29 март тази година, чрез обещаване, даване и получаване на парични възнаграждения, набрал и многократно при условията на продължавано престъпление транспортирал четирите жени с цел да бъдат използвани за развратни действия (предоставяне на сексуални услуги на различни лица срещу заплащане).

Сутеньорът използвал момичетата за проституция независимо от съгласието им, като получавал част от стойността на предложените от тях и заплатени от клиентите сексуални услуги. Иван Иванов системно предоставял помещение за полови сношения и блудствени действия на жените.

На старозагореца е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа“ и същият е приведен в бургаския арест. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 159 А от НК - трафик на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама