Закопчаха двама каналджии от София, превозвали нелегални имигранти в Бургаско

10:03, 31 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама каналджии от София, превозвали нелегални имигранти в Бургаско, са били задържани по време на две акции, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Първата акция е била осъществена вчера около 00.10 часа в близост до с. Ясна поляна, общ. Приморско. Служители на местното районно управление са спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, със софийска регистрация, който е бил управляван от 43-годишния софиянец Г. А. В колата полицаите са открили шест нелегално преминали границата на България мъже, двама от които в багажника. Всички те са се самоопределили като афганистанци.

Същият ден, около 01:00 часа, на КПП-3 по пътя от Южното Черноморие към Бургас, служители на Първо районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Форд Мондео“, отново със софийска регистрация, управляван от 48-годишния криминално проявен софиянец С. С. Колата е била спряна във връзка с постъпила информация за автомобили, които превозват чуждестранни граждани, нелегално преминали държавната граница. В багажника на форда полицаите са открили двама мъже, самоопределили се като афганистанци.

Двамата софиянци са задържани със заповед до 24 часа, като срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Афганистанците и от двата автомобила са отведени в помещение за задържане на лица на ГПУ – Бургас в местността Ченгене скеле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама