Началникът на ВВМУ получи комодорските си пагони

10:11, 31 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ проф. д.в.н. Боян Медникаров вече е комодор. Той бе предложен за повишаване в ранг с решение на правителството, а вчера новите пагони му бяха връчени от държавния глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев. На тържествената церемония на „Дондуков“ 2 присъстваха министърът на отбраната, началникът на отбраната и висши офицери от Българската армия, съобщи пресцентърът на ВВМУ.

Проф. Медникаров е роден на 8.10.1961 г. във Варна, в семейството на дългогодишен преподавател в Морското училище. Завършва ВВМУ като първенец на випуска през 1984 г. със специалност корабоводене за ВМС.  През 1992 г. продължава своето образование във Военноморската академия „Адмирал Кузнецов“ в Санкт Петербург, Русия, и завършва със златен медал. През 2006 г. става първенец на випуска на Военната академия „Г. С. Раковски“.

Кариерата му започва в бригада „Леки сили“ в Созопол. Там достига до длъжността „Началник на щаба на дивизион“. След това до 1995 г. е помощник-началник на Оперативен отдел в Щаба на ВМС. Оттам е назначен за заместник-началник на катедра във Военноморското училище. Длъжностите в Департамент командно-щабен и „Началник на катедра „Военноморски сили“ във Военната академия предхождат назначаването му за заместник-началник на ВВМУ през 2001 г. От 2011 г. е началник на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама