Човек на ДПС в Айтос: Напускам. Партията се превърна във фирма на „КОЙ?”

11:19, 31 мар 16 / Политика 25 781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ДПС в Айтос Салих Метраш обяви, че напуска партията и става независим в местния парламент. Той обаче реши да направи това не тихомълком, а с отворено писмо до медиите. В депешата Метраш обстойно описва причините за своето решение, като отправя остра персонална критика към ръководството на ДПС.  

Салих Метраш посочва, че от месец декември 2015 г. в партията са настъпили промени, които са объркали редовите й симпатизанти. Става въпрос за неясните мотиви, с които е изключен Лютви Местан от ДПС и най-вече твърдението, че е национален предател заради декларацията, която прочете в парламента като порицание на руската агресия. Метраш посочва, че на него все още не му е ясно Ахмед Доган и Централният съвет на ДПС каква позиция имат по отношение на руската агресия на Путин. Вследствие на последното структурите на партията били объркани.

„Защото след емблематичния за цяла България въпрос „КОЙ?”, избирателят на ДПС вече задава и един друг въпрос „КАКВО?”. Какво е ДПС? Какви са хората в структурите? ДПС – партия и носител на кауза ли е или фирма? А структурите – колективно тяло ли са или корпоративно тяло на тази фирма?“ - пише Салих Метраш.

Разгневеният общински съветник изразява несъгласие и с другия съпредседател - Четин Казак, който на последната редовна областна конференция в Бургас изказал твърдение, а не мнение.

„Защото в ДПС мнение не бива да имаш. Почетният Мислител мисли вместо всички нас, защото Той бил Изключителен Визионер. А защо тогава не предвиди, че Местан не става за председател, а лично го предложи. Та г-н Казак вметна, че г-н Местан бил свален от поста Председател и изключен от ДПС заради поредица от грешки и пропуски, и най-вече поради авторитарното си управление. Зададе и въпроса защо г-н Местан критикува ДПС едва след като е изключен. Не е ли виждал преди това проблемите? Но и никой не посмя да зададе въпрос на г-н Казак защо чак след изключването на Местан го критикува за авторитарно поведение. Не го ли е виждал преди това?!?“ – пита реторично Метраш.

Казак не бил прав и като казвал, че е недостойно това, което прави Местан сега. Че Местан бил дал клетва да не се опълчва срещу ДПС. „А беше ли достоен начинът, по който го свалиха от Председателското място и изключен от партията? Без да бъде допуснат на това, определяно от някои анализатори като предателско мероприятие, без право на последна дума!“, продължава словоизлиянието си Метраш. Той защитава тезата – че това, което прави Местан, само доказвало, че е човек на честта и че може да е лидер, а не сляпо да следва Естествения лидер.

По отношение на Мустафа Карадайъ айтоският общински съветник заявява, че не може да го приеме за свой лидер, защото бил антисъседски настроен спрямо Турция.

Салих Метраш защитава бургаския депутат Хюсеин Хафъзов. Той не можел да проумее защо „многоуважаваният” от всички Сабри Бей го обвинявал, че не е успял да намери гроба на брат му.

„Не сипете негативи по адрес на Хафъзов. Той е Машина, Валяк…! Другите, опълчили се срещу идейната подмяна на ДПС, може и да не са успели, но щом в екипа на Местан е Хюсеин Хафъзов – край с ДПС. Валяка мачка. Защото той е искрен. Той работи за електората. И докато Вашият само може да улавя резонанси, Хафъзов може и да ги създава!“ – посочва в писмото си Метраш.

Той заявява, че за разлика от мнозина изказали се на областната конференция не приема Хафъзов за парашутист.

„ДПС ли му даде на последните избори община Сунгурларе, или Хафъзов спечели Сунгурларе за ДПС. Но не! Той е чужд. Оказа се, че естествените кадри в ДПС са Камен, Йордан и Делян, а не Хафъзов, Дал и Местан. Да наречеш Хафъзов парашутист, поради факта, че не идва от структурите, е обида към всички традиционни избиратели на ДПС“ – пише Метраш.

Той се включва в числото на обидените и заявява, че докато гласуват за ДПС са хубави, но когато решат и заемат позиции, „които сте имали предвид да си ги разпределите помежду си, на гърба на нашите гласове“, тогава стават лоши, неудобни и парашутисти.

Салих Метраш казва, че досега е гласувал за ДПС, защото му било внушено, че тя е партия на народа. Но в крайна сметка се оказало, че „ДПС всъщност „вече” е едно обикновено ЕООД на Най-големия или може би на въпросния „Кой”? А оказа се, че е още и на Божидар Димитров, Дружба-Родина и Митьо-Гестапото. Но официално се казва, че е на д-р Доган, когото всички хвалят и си оплитат езиците в надпреварата да го правят“.

На въпросната конференция в Бургас на 19 март тази година Салих Метраш за пореден път бил смаян как големи и имащи се за сериозни и образовани хора споменавали за някакви свръхчовешки способности на Ахмед Доган. Те го изкарали „изпратен от Всевишния”, описали го като Пророк. Така са го превърнали на герой от анимационен филм, а проповедта им била като сектантска.

„А бе, Алоооо, Господа ръководители, аз Пророк си имам. И Вяра си имам! Но за съжаление, на Вас вече вяра ви нямам!“ – пише накрая на отвореното си писмо Салих Метраш и заявява, че провокиран от гореописаното и от ежеседмично излизащите компромати по отношение на ДПС, от 28 март тази година напускам партията и става независим общински съветник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама