Втори ден протести на служители на “Булгартабак” (снимки)

11:34, 31 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И днес служителите на софийската фабрика на “Булгартабак” са на протест. Причината е - спирането на износа за цигари за Близкия изток, което бе свързано от редица анализатори с действия на турските служби срещу контрабандата, и последвалото спиране на работата на “София-БТ”, заради което 416 служители ще загубят работните си места.

Преди ден те протестираха и пред Народното събрание, като поискаха да разберат кой е реалният собственик на тютюневия холдинг и настояха, че според подписания през 2011 г. договор “Булгартабак” няма право да затваря фабрики до 2021 г.

Днес протестът се провежда пред сградата на “Булгартабак”, намираща се на “Попа”. Там днес акционерите на дружеството ще заседават извънредно. Точките в дневния ред са смяна на част от ръководството и определяне на възнагражденията му.

Протестиращите настояха техен представители също да влезе на заседанието.

През март, извън регулирания пазар, акциите си от холдинга продаде депутатът от ДПС Делян Пеевски, който отдавна обяви, че ще се оттегли от него заради медийната атака.

С дела си в "Булгартабак" се раздели и италианският бизнесмен Едоардо Миролио. Продажбата стана на много по-висока цена от тази, на която в момента се търгуват акциите на холдинга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама