Общинските съветници в Сливен казаха „Да” за облигационен заем от 25 млн. лева

12:02, 31 мар 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението за емитиране на общински заем от 25 млн. лв за Община Сливен бе прието от общинските съветнци на днешното редовно заседание на местния парламент. „За” предложението гласуваха 30 общински съветници, нито един не даде отрицателен вот, а 9 гласуваха с „въздържал се“.

Облигационният заем е в размер до 25 мил.  лева, с годишна лихва около 2.8% и срок на възстановяване до 15 години.

Кметът Стефан Радев отново напомни, че облигационните заеми са най-разпространената практика в развитите демокрации, а емитирането на такъв заем ще влее свежи пари в икономиката на Сливен, ще има средства за рефинансиране на общинския дълг, ще бъдат изплатени и просрочените задължения към сливенските фирми, като всичко това ще подобри икономиката в Общината.

„Амбициозната задача на администрацията е нов положителен сигнал. Работата започва от утре. Предстои да изберем и да сключим договор с финансов посредник, който заедно с администрацията да подготви информацията по заема и да провежда разговори с потенциалните инвеститори. Надявам се, че до месец май ще получим отговор на всички въпроси и ще имаме проект на готов договор за подписване”, обяви кметът след приемане на предложението за заема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама