Бдителни съседи спасиха 80-годишна жена от телефонни измамници

12:45, 31 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера вечерта, около 20:15 часа, в полицията е постъпил сигнал, че в блок на ул. "Цар Асен" в Русе бдителни граждани са задържали мъж при опит за телефонна измама. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР днес.

Изпратеният на място полицейски екип е установил, че заловеният е И.С. на 72 г. от Русе. Мъжът е предаден на органите на реда и е задържан в полицията. Започнало е изясняване на случая.

Според първоначалната информация, всичко започнало около 18:00 ч., когато 80-годишна жена, живееща в блока е получила обаждане от непознат мъж на домашния си телефон. Той се представил като "д-р Върбанов" от Спешна помощ и казал, че синът й е пострадал с 30% изгаряния от електрически ток. Предстояла му спешна операция, за която е нужна сумата от 12 000 лева. Припомняме, че при подобна схема ден по-рано 76-годишна русенка "олекна" с над 2 000 лв.

80-годишната русенка вчера все пак събрала 1 000 лева и докато разговаряла по телефона с д-р Върбанов, пред тях дошъл непознат мъж. Според указанията на "доктора" жената предала парите на пратеника.

Бдителни съседи са станали свидетели на предаването на сумата, накарали са мъжа да върне парите и са сигнализирали в полицията.

След сигнала на тел. 112 дошлият на място полицейски екип установил, че мъжът, на когото 80-годишната жена е предала парите, е 72-годишен русенец. Пред служителите на реда той обяснил, че е изпратен за пратката от работодателя си, с когото се свързал предишния ден по обява за куриери, разлепена на бул. "Цар Освободител" в Русе.

По случая е започнало разследване, образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама