Общински служители вече имат електронни карти за пътуване в Пловдив

12:49, 31 мар 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите електронни карти за пътуване в градския транспорт ще бъдат раздадени на общински служители, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. От утре започва издаването на карти и за гражданите на Пловдив, увери той.

Картите ще се продават на гишетата в районните кметства: район "Централен": ул. "Христо Г. Данов" 39; район "Южен": бул. "Македония" 73 А; район "Източен": новата административна сграда на бул. "Шести септември" 274; район "Тракия": бул. "Освобождение" 63; район "Северен":  бул. "Цар Борис III Обединител" 22А; район "Западен": ул. "Вечерница" 1А.

От утре автоматите за продаване на билети в автобусите обаче няма да работят, защото все още не са свързани с НАП. Затова и на първо време остават кондукторите, които ще таксуват пътниците, както досега.

"Още 60 автобуса трябва да бъдат свързани със системата за контрол, правим всичко възможно днес до до края на деня да е "изчистена" и системата за звуково уведомяване на пътниците, за да може от утре да работи", увери кметът. По думите му от утре повечето табла по спирките ще дават коректна информация за това кога кой автобус пристига, но се очаква в първата седмица до десет дни все още да има някакви грешки.

285 автобуса трябва да бъдат пригодени към новите условия за контрол на градския транспорт. Сутрин всеки автобус се чекира от превозвача, има поне 10 процента, които забравят да го направят, каза още Тотев. "Системата започва да работи, нека всички да я наблюдаваме и да сигнализираме какво да се подобри", призова градоначалникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама