Поръчителката на убийства излиза от ареста срещу 7000 лв.

12:59, 31 мар 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение, взета по отношение на Иванка Ройдова от "задържане под стража" в "парична гаранция" в размер на 7000 лв.

Срещу жената са повдигнати две обвинения за това, че през март 2016 г. в различни населени места в Пловдивско е извършила приготовление към отвличане с користна цел на брат си, като е намерила съучастник (извършител - служител под прикрие) и е създала условия за извършване на намисленото престъпление, преди да е започнало неговото изпълнение - престъпление по чл. 142, ал. 5 вр. ал. 2, т. 7 вр. ал .1 вр. чл. 17, ал. 1 от НК.

Иванка е обвинена и за приготовление към убийство с користна цел на общо шест лица - на брат си и негови близки родственици (чл. 117, ал. 1 вр. чл. 116, ал. 1, т. 7 вр. чл. 115 вр. чл. 17 ал. 1 от НК).

Апелативният съд в Пловдив намери, че доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че тя е извършила деянията, в които е обвинена. Съдът прецени обаче, че не е налице реална опасност 66-годишната жена да се укрие или да извърши престъпление, ако спрямо нея бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама