Нагрят комин "подпали" жилище в Русе

13:01, 31 мар 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе са имали 5 излизания по сигнали за пожари и инциденти през изминалото денонощие, стана ясно днес.

За времето от 10:03 до 10:41 часа екип от Втора РСПБЗН е изпратен на ул. "Сърнена гора" 9, откъдето е получен сигнал за пожар в апартамент на третия етаж в блок. Огнеборците установяват при пристигане на адреса, че няма запалване в жилището. Изяснено е, че има нагряване в коминното тяло, но без опасност за запалване в апартаментите или покривната конструкция.

Както Topnovini.bg първи съобщи, в обедните часове на вчерашния ден, между 11:30 и 12:07 ч., служители от Втора РСПБЗН са изпратени на сигнал за техническа неизправност на асансьор в Хирургичния блок на МБАЛ-Русе, на улица "Независимост". При пристигане е установено, че се е задействала аварийната спирачка, но се е получило пропадане. След разговори с фирмата, поддържаща асансьорите се е пристъпило към отваряне на вратата и извеждане на заседналите граждани. Пострадали няма.

За времето от 13:40 до 15:00 часа екип от Първа РСПБЗН и служители от сектор СОД са изпратени да гасят запалени сухи треви в квартал Средна кула, срещу Асфалтова база.

По-късно между 17:12 и 18:45 часа огнеборци от РСПБЗН-Ветово са изпратени да гасят пожар в двор на къща в село Бъзън. На място се установява, че е запален дървен материал за огрев и въглища поставени под навес, като е имало опасност от разпространение на огъня към къщата. Огнеборците са успели да потушат пожара.

Рано сутринта пък екип на РСПБЗН-Две могили е изпратен по сигнал за запалено електрическо табло в къща в град Две могили, на улица "Гълъбец". При пристигане на място се установява, че няма запалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама