Двама спортисти с годишни стипендии на Сливенска община

13:22, 31 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Носител на традиционната годишна стипендия „Хаджи Mина Пашов” в Сливен  е 11-класникът от  Спортно училище „Димитър Рохов”  Иван Стефанов.

Предложението бе гласувано с единодушие на днешната сесията на Общинския съвет.

През 2015 година Иван Стефанов е със сребърно отличие от Световното първенство по борба за кадети в Сараево. От Европейския шампионат в свободния стил в Сърбия е носител на бронз.  На шампионата на Стария континент  по джудо зае трето място.

Стипендията „Хаджи Мина Пашов” е в размер  на 4 200 лв. и се изплаща на 4 вноски по 1050 лв. Средствата се отпускат по общинската програма за финансово стимулиране на талантливи деца и младежи от Сливен.

Община Сливен дава и три годишни стипендии за бюджетната 2016 година. Отличените са Димитър Каразапрянов /Наука и техника/,  Петър Колев /Изкуство и култура/ и Божидар Андреев /Спорт- европейски шампион по вдигане на тежести за юноши/.  Всеки от тях ще получи по 2520 лв., на 4 вноски по 630 лв.

Носителите на стипендия „Хаджи Мина Пашов” и годишните стипендианти на общината са избрани от Комисия по стипендиите с председател Пепа Чиликова, заместник-кмет на общината.

На 1 април 2016 година започва прием на документи за месечна стипендия и  еднократно финансово подпомагане по Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама