Хасковлия убил цветарка, се крие от полицията с непълнолетния си син /снимки/

13:58, 31 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36-годишният хасковлия Николай Найденов се е представял пред полицаите с името на непълнолетния си син. Николай Найденов според прокуратурата е убил с личния си автомобил БМВ, 78-годишна жена, която продавала цветя на гробищата. Инцидентът, както Topnovini.bg съобщи първи, стана в неделя сутринта. Веднага след кървавата касапница Найденов се укри и бе намерен от полицията след близо 6 часа издирване.

Днес наблюдаващият делото прокурор Делчо Лавчев заяви пред съда, че обвиняемият е показал на полицаите личната карта на непълнолетния си син, а целта била да ги заблуди. Майката на Найденов, която също бе в залата пък обясни, че е станала грешка и че това не е направено умишлено от сина й.

Николай Найденов поиска да излезе от ареста, защото бившата му съпруга не работела, а той трябвало да се грижи за двете деца, които имат от брака си. Проверка обаче установи, че хасковлията, който не се признава за виновен, вече е осъждан, защото не е плащал издръжка на децата си.

В неделя Найденов е бил пиян, когато се е качил на автомобила. Разследващите са установили, че концентрацията на алкохола в кръвта му е 1.92 промила. Приятелите, с които е бил преди катастрофата обяснили на разследващите, че той е изпил 13 бири.

Шофьорската книжка на Николай Найденов е отнета през 2014 г. Той е осъждан 6 пъти за шофиране след употреба на алкохол. Има издадени 13 наказателни постановления за същото престъпление.

Дежурният съдия Стратимир Димитров наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на 36-годишния хасковлия, който се занимава с отглеждането на крави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама