Андрей Арнаудов и Ники Кънчев увеличават раждаемостта с общо ДНК

13:59, 31 мар 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стимулиране на ражданията е една от основните цели, които продуцентът Андрей Арнаудов (от популярното телевизионно дуо Иван и Андрей), водещият Ники Кънчев и джаз изпълнителката Хилда Казасян си поставиха днес при представянето на новото им “Движение за национална кауза” (ДНК).

То ще бъде официално учредено през края на май, като са поканени лекари, юристи, аритекти и други успешни и популярни в своята област професионалисти. Още при представянето днес те заявиха, че нямат намерение да се превръщат в политическа партия.

Освен увеличение на раждаемостта, ДНК си поставя за цел връщане на част от хората, напуснали България през последните 25 години. Като добър пример Андревй даде пример политиката на унгарския министър-председател Виктор Орбан, който дава премия от 33 000 евро за трето дете. „Можем да направим темата за стопяването на нацията интересна и популярна“, смята той.

“Единственият начин да има прираст на населението е регионите да се развият”, каза Арнаудов. “Иначе, след 10-15 години 5 млн. българи ще живеят в България, от които 3 млн. ще са в София”, смята той.

Възможност за развитието на икономиката от ДНК виждат в туризма. “Може да се намери баланс между природозащитниците и бизнеса”, смята Андрей. Казасян пък посочи, че единственият начин да изплучваме от тинята е туризмът, тъй като той храни всички бизнес сектори. „И това, че именно там се спират проекти за десетки милиони с аргументи, които не успяват да ме убедят и част от тях звучат наивно в моята глава, ми се струва цинично“, коментира тя.

„Ще си поставяме малки цели и ще се опитваме да ги постигаме“, заключи Арнаудов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама