Мария Стоянова става шеф на СЕМ до избора на нов председател

14:49, 31 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мария Стоянова от Съвета за електронни медии (СЕМ) ще замества Георги Лозанов до избора на нов председател на регулаторния орган. Тя бе помолена от Лозанов да заеме временния пост, след като на редовното си заседание днес СЕМ не избра за пореден път свой шеф.

"Моето впечатление беше, че самата ми оставка би трябвало да е едностранен акт, но се съобразих с мнението на другите и дойдох. От утре за мен вече оставката ми няма значение, аз преставам да бъда член, защото мандатът ми изтича", каза Георги Лозанов, цитиран от БТА. Той обяви, че вече не е отговорен за задълженията на председател на СЕМ.

Иво Атанасов коментира, че много важни въпроси остават неизяснени, а от утре членовете на регулатора не могат да купят дори и кутия с кламери. Той допълни, че изтичат и банковите документи, по които Лозанов като председател има право да бъде титуляр.

За публичното говорене, че в СЕМ има „редовни“ и „нередовни“ членове, намекна Анюта Асенова, чийто мандат е изтекъл. „Тъй като аз съм от „нередовните“, отношение по този въпрос няма да взема, каза тя. Единствено Анна Хаджиева не присъства на заседанието, тъй като е в болничен.

До 8 април, когато изтича мандатът на Лозанов, Народното събрание трябва да излъчи нов член на регулатора от своята квота. Досегашният председател на СЕМ обяви, че се оттегля от поста си и като член на регулатора заради регистрацията на телевизия ПИК в края на месец февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама