Трима загинали и 48 ранени пешеходци в Пловдивско

15:22, 31 мар 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима пешеходци са загинали, а 48 са ранени при пътни произшествия в Пловдив и областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Заради зачестилите тежки инциденти полицията въвежда засилен контрол над поведението на пешеходците и водачите на МПС.

Сред основните причини за за тежките катастрофи са както неправилното поведение на пешеходците на пътното платно, така и допускане на нарушения от водачите на МПС, констатират от МВР.

Затова в Пловдивско започват ежедневни специализирани полицейски операции. По време на засилената контролна дейност на пешеходни пътеки, кръстовища и в малките населени места ще се използват и технически средства за видеозаснемане. Полицейските служители ще реагират и на сигнали за конкретни нарушения на правилата за движение от страна на всички участници и ще бъдат налагани санкции по Закона за движение по пътищата.

Статистиката на сектор "Пътна полиция" в Пловдив показва, че от началото на тази година са регистрирани общо 197 пътно-транспортни произшествия с 14 загинали и 225 ранени. 49 от случаите са с участието на пешеходци, от които 3-ма са загинали, а 48 са ранени. Най-голям дял в пътно-транспортния травматизъм с пешеходци има град Пловдив, където са ранени 37, а 2-ма са загинали.

В сравнени със същия период на 2015 година се отчита намаление на общия брой ПТП (с 38), както и на загиналите (с 3) и на ранените (с 71). Същата тенденция се наблюдава и при пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци, които са с 7 по-малко, а 5 са загинали и 52 са били ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама