Военноморската болница се сдоби с нов 16-срезов скенер

16:08, 31 мар 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов компютърен томограф – 16-срезов скенер, вече е на разположение на пациентите на Военноморската болница във Варна. Придобивката бе открита официално днес, когато здравното заведение, част от структурите на Военномедицинската академия, чества 67-годишнината от създаването си. Символичната лента прерязаха военният министър Николай Ненчев, началникът на ВМА генерал-майор Николай Петров и началникът на варненската болница полк. Ивайло Въжаров.

Скенерът е на стойност 330 000 лв. с ДДС и е част от амбициозната програма на новото ръководство на Военномедицинската академия за технологично обновяване. Преди няколко месеца Военноморската болница е получила нов видеоендоскоп, а до края на годината очаква още съвременна рентгенова и лапароскопска апаратура, посочи полк. Въжаров. Той призна, че инвестицията е чакана от около 17 години.

„Варненската болница е уникално лечебно заведение с няколко знакови структури, уникални за цяла Северна България. Това са клиниките по термична травма, по токсикология и хипербарният комплекс. Тази сутрин след пристигането си направих визитация и в реанимацията видях двама пациенти след операция на хранопровода – тя е една от най-тежките и съм приятно изненадан, че се извършва успешно и тук“, заяви генерал-майор Петров.

Министър Ненчев връчи на полк. Въжаров и подаръка си за 67-ия рожден ден на болницата – икона на св. Йоан Чудотворец с пожеланието: „Да поддържа силна вярата у персонала и пациентите и да напомня за връзката с духовното, с Бога“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама