Срещу 20 000 лв. пуснаха обвинения за побоя над помориеца Стоян Тончев

16:29, 31 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 000 лева гаранция определи Бургаският окръжен съд спрямо Мартин Душев, който е обвинен за побоя над поморийския журналист Стоян Тончев. Днес съдът разгледа поредното искане на Душев за изменение на наложената му мярка „задържане под стража“. За да излезе на свобода, обвиняемият първо трябва да плати посочената гаранция.

Според държавното обвинение, жалбата на Мартин Душев за изменение на мярката му трябва да остане без уважение, с мотивите, че именно той е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът изтъкна още, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго деяние, имайки предвид съдебното му минало.

Тримата адвокати на Душев поискаха съдът да наложи по-лека мярка спрямо клиента им, защото смятат, че събраните до момента доказателства са недостатъчни и цялостната теза на обвинението по случая е разколебана. Те посочиха още, че Душев отдавна е загърбил престъпното си минало, тъй като предният път, когато е бил осъждан, е бил през 2005 г. Също така той трябва да помага в грижите за малкото му дете.

„Моля да ми бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека, за да мога да се грижа за семейството ми“. Това бяха думите на Мартин Душев в съдебната зала.

В крайна сметка Бургаският окръжен съд уважи молбата на обвиняемия и измени мярката му за неотклонение в „парична гаранция“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама