Светещи пана грейват в Плевен до края на декември

07:27, 01 ное 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички 48 позиции, предвидени за поставяне на светлинна украса в Плевен по схема, утвърдена от главния архитект на града, вече са заети, съобщи кметът Георг Спартански. Светлинните пана, които ще украсяват трите улици от жп гарата до парк „Кайлъка“, ще бъдат монтирани до декември.

Решението за монтирането им беше взето на общинската сесия на местния парламент през юли.Светещите пана няма да са с коледна насоченост и ще греят целогодишно, каза още кметът. Финансирането им няма да става от общинския бюджет, а от фирми, които ще  отговарят за поддръжката им.

Дарението ще се обозначава с поставяне на малък фирмен знак на съответното пано.

 Много плевенски компании са проявили интерес и към повече от едно пано. Затова кметът предложи да бъде изработена схема за поставяне на подобни пана и на други оживени плевенски улици, като булевардите „Русе“, „Христо Ботев“ и улица „Кирил и Методий“.

В началото на юли общинският съвет на Плевен одобри схемата за поставяне на декоративни светещи пана в централната градска част на града.

Светещите пана ще бъдат част от украсата на Плевен, като в случая не става дума за реклама на фирми или техните продукти.

Схемата за поставяне на декоративните светещи пана в Плевен е изготвена от Комисия от експерти в общинската администрация начело с главния архитект, а предложените позиции са приети и от Експертния съвет по устройство на територията на Община Плевен, който ще одобрява и вида на всяко едно пано.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама