Искрен Веселинов беше гост на празника на патриотичната песен в Ново село

08:37, 01 ное 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с Деня на народните будители в Народно читалище "Надежда-1908" село Ново село, се проведе празник на патриотичната песен и стихотворение.

На него деца и възрастни от няколко близки и далечни русенски села се събраха, за да покажат своето майсторство в изпълненията на песни и усет към мереното слово, съобщават от ВМРО- Русе.

Специален гост беше и народния представител от ПГ на "Патриотичния фронт" и заместник- председател на ВМРО- БНД Искрен Веселинов.

В своето кратко приветствие към гостите и участниците той припомни смисъла и значението на големия български празник и отправи апел да се мисли и действа като добри български партиоти не само покрай празниците, а постоянно, съобщават още от ВМРО- Русе.

Поздравление към всички събрали се отправи и кмета на Ново село Мариела Йорданова и Мануела Симеонова, експерт РЕКИЦ- Русе.

След края на приветствията дойде ред на участниците да покажат какво са подготвили за гостите на празника. Стихове за Ботев, Паисий, Вазов, Славейков, песни за героичното ни минало огласиха центъра на Ново село, а шарено хоро постави край на празника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама