КАТ започва акция „Зима“ - проверява коли, велосипеди, каруци и пешеходци

09:21, 01 ное 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътна полиция започва масови контролни проверки в цялата страна в рамките на акция „Зима“. Ще се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия - състоянието на гумите, светлините и чистачките. Проверките ще продължат до 30 ноември.

От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията „Безопасно пътно превозно средство през зимата“ с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

Вторият етап на акцията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

Последният етап от акцията е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 - 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В първите 10 дни от кампанията - до 11 ноември, всички шофьори могат безплатно да проверят готовността на своя автомобил за зимния период във всеки пункт на Съюза на българските автомобилисти в страната, както и в сервизите на „Мото-Пфое“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама