Окръжна прокуратура– Русе предаде на съд рецидивист, опитал да ограби възрастна жена

11:13, 01 ное 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе  внесе в съда обвинителен акт срещу 50 –годишен рецидивист, опитал да ограби възрастна жена, съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Емил Я. е за това, че на  16.08.2016 г. в Русе, в условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума 200 лв. от владението на възрастна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, като същото е придружено с причиняване на средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в счупване на раменна кост - довело до трайно затрудняване на движенията за срок повече от тридесет дни – престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, от НК.

Обвиняемият е осъждан осемнадесет пъти. След като излязъл от Затвора нямал постоянна работа, не полагал обществено полезен труд и нямал постоянно местоживеене. На 16.08.2016 г. се намирал в района на ж.к. „Здравец“, гр. Русе, р-т „Империал“.

По същото време пострадалата   84-годишна жена спряла до намиращ се в близост банкомат и изтеглила 200 лева. Това било забелязано от преминаващият в този момент обвиняем. Емил Я. започнал да наблюдава възрастната жена, проследил я по пътя и щом я застигнал, хванал пазарската й чанта и силно я дръпнал.

В резултата на това, че дръжките били преметнати на няколко пъти около китката на пострадалата,  той не успял да я вземе и тя останала в ръката й. Въпреки това, жената  загубила равновесие, паднала и започнала да вика за помощ. Обвиняемият не успял да  вземе чантата, в която били парите, изплашил се и бързо се отдалечил.

Емил Я. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама