Областна администрация и РИО - Русе отличиха изявени учители и преподаватели

11:51, 01 ное 16 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешния 1 ноември зала "Свети Георги" на Областна администрация се проведе празнично заседание на Секторната комисия в областта на образованието и пазара на труда. Основна точка бе връчването на новоучредените награди "Будител", които се връчват за първа година съвместно от Областна администрация и Регионалния инспекторат на образованието. 

На заседанието присъстваха областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев, зам.-областният управител Станимир Станчев, началникът на РИО - Русе Димитър Райнов, русенският депутат Искрен Веселинов, множество директори на училища, преподаватели и учители от региона. 

Доц.д-р Бурджиев коментира, че наградите за учредени с идеята да бъдат поощрени хората, постигнали високи резултати в училище, служещи за пример сред децата и младежите, но обикновено останали на втори план. Димитър Райнов от своя страна заяви, че тези награди имат за цел да почетат учителя и неговата професия. 

Наградите са разделени в 4 категории: Новаторска и творческа дейност, Извънкласни дейности, Успешно партньорство с родители и институции, Проспериращ млад учител. За тази година са били получени 25 номинации за всички 4 категории, като комисия е оценила внимателно всички номинирани.

Наградените са: 

В категория "Новаторска и творческа дейност" - Деян Стайков от ОУ "Любен Каравелов" и д-р Марияна Георгиева от СУПНЕ "Фридрих Шилер"

В категория "Извънкласни дейности" - Ирена Георгиева от ОУ "Иван Вазов", Любомир и Елка Антонови - преподаватели в гр. Ветово, Илианка Димитрова и Агнес Генова от СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"

В категория "Успешно партньорство" - група на клавирните педагози от Националното училище по изкуствата

В категория "Проспериращ млад учител" - Татяна Тодорова от ОУ "Никола Обретенов", Ралица Мирчева от СУ "Панайот Волов" гр. Бяла, Милена Чернева от Английска гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама