Частни охранители ще помагат при кризисни ситуации на територията на София

12:42, 01 ное 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов и председателя на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана Александър Митев.

"Целта на срещата е да подобрим координацията на съвместната работа и да увеличим капацитета за осигуряване на охрана и по-добра сигурност на гражданите", каза Фандъкова.

На срещата е обсъдена възможността охранителите на частни обекти да могат да се включват доброволно при различни дейности при превенция и реакции в кризисни ситуации, както и природни бедствия. Предстои да бъде направен съвместен работен екип, който да подготви взаимодействието и съвместните действия.

 Кметът Фандъкова посочи също, че е важен въпроса за повишаване на качеството на охрана на общинските обекти. Заедно с Националната асоциацията се договорихме, че ще продължим да обсъждаме критерии за допустимост, които да гарантират качествена охрана. В асоциацията участват компании, които извършват охранителна дейност на територията на целия град.

Сигурността в София е резултат от съвместните усилия между общинските органи, СДВР и частните охранителни фирми, каза директорът на СДВР ст.-комисар Младен Маринов. По думите му при добро взаимодействие с частните охранители, постигаме по-добро ниво на информираност. 

Информацията е изключително важна. Охранителите са обучени и компетентни и могат да подават информация до патрулите на СДВР. Александър Митев, председател на НАТСО, благодари за проведената среща и подкрепи взетите решения. 

Важно за координацията и превенция е системата за видеонаблюдение. То е ефективен начин за превенция, разкриване на престъпления и координация с органите на реда. Столичната община има над 400 обекта с над 2000 камери. От тях над 200 са общински детски градини и училища. Тази година разширихме видеонаблюдението в 46 общински училища и детски градини, каза също Фандъкова. 

    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама