Глобиха варненка за скандал в офис на мобилен оператор

14:57, 01 ное 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоба в минимален размер наложи Варненският районен съд на 35-годишна жена за проява на дребно хулиганство. Инцидентът възникнал в следобедните часове на 31 октомври тази година в офис на мобилен оператор в централната част на Варна. 3

С намерението да плати сметката си за телефон жената посетила последователно два различни офиса на оператора. И на двете места се наложило да изчаква, което предизвикало раздразнение от обслужването. Тя започнала на висок глас да изразява недоволството си пред останалите клиенти и да употребява оскърбителни думи по адрес на служителите. Изнервената клиентка дори посегнала да дръпне компютърната мишка от ръцете на един от офис сътрудниците и да прекрачи зад касовата зона, което наложило да бъде извикан управителят на центъра, а после чрез паник-бутон била известена и охраната.

Пристигналият на място униформен служител успял да изведе ядосаната жена извън офиса, но тя отново влязла вътре и демонстративно продължила на висок тон да се разправя със сътрудниците на мобилния оператор  и да смущава нормалното обслужване на присъстващите граждани. Всичко това наложило, освен охранителите, в разрешаването на конфликтната ситуация да се намеси и полицията. Жената била отведена до районното управление на МВР за съставяне на акт за извършената на публично място проява на дребно хулиганство.

От доказателствата по делото Районният съд прие, че става дума за проява на неуважение към обществото, но същевременно поведението на жената не може да бъде окачествено като грубо нарушение на обществения ред и да представлява престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс. Съдът счете, че тя следва да понесе административна отговорност по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и наложи глоба от 100 лева, което е минималният размер, предвиден за подобно деяние.      

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама