Регионален исторически музей – Шумен е домакин на изложба фотографии „Ерусалим-София“

16:34, 01 ное 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален исторически музей – Шумен е домакин на изложба фотографии „Ерусалим-София“, съобщия от музея.

Изложбата ще бъде открита на 4 ноември в 17:30 часа.

Проектът стартира по повод отбелязването през 2015 г. на 25-та годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел, като идеята и изпълнението му, възложено на двама фотографи – от българска страна на Антони Георгиев, а от израелска – на Надин Кадор, е да дадат важното послание за истинските носители и пазители на историята и бъдещето на отношенията - хората. В 50 фото-платна авторите на експозицията ни правят съпричастни на ежедневието в София и Ерусалим, уловено в лицата на жителите им.

Неподправеното, истинското, веселото или тъжното лице на случайните минувачи в двата града, всеки със своята лична история, ни разказва и за общото и различното в архитектурата на двата града. А когато този разказ е дело на посетителя – на Антони Георгиев в Ерусалим и Надин Кадор в София, то сюжетът му със сигурност ще предизвика любопитството на жителите. 

Младата и талантлива израелска фотографка Надир Кадор и българският й колега Антони Георгиев, издател на списание „Вагабонд”, ни разказват историята на София и Ерусалим от две противоположни гледни точки – на посетителя и на постоянния обитател. 

След официалното откриване на изложбата в София през м. юни 2015 г., фотографският проект бе представен много успешно в градовете Бургас и Сливен, и сега сме особено радостни, че обществеността на Шумен ще има възможността през месец ноември  да се запознае с фотографиите на двамата талантливи автори.

Изложбата ще бъде открита от кмета на град Шумен Любомир Христов и от посланика на Държавата Израел в София Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан. Специално за представянето на изложбата в Шумен ще пристигне и един от авторите й, Антони Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама