Обявиха конкурс за химн на Търговище

16:45, 01 ное 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Конкурс за химн на Търговище обяви официално днес кмета д-р Дарин Димитров.  До 23 декември всеки желаещ може да изпрати текст на български език, като конкурсната творба трябва да пресъздава миналото, настоящето и бъдещето на Търговище.

Участието ще бъде анонимно, за да се гарантира безпристрастност на оценяващото жури.  Конкурсните предложения за текст за химн може да бъдат входирани в Центъра за административно обслужване на Община Търговище или изпратени на електронен адрес: [email protected]. Всеки участник трябва да посочи име, възраст, пощенски адрес, телефонен номер и електронен адрес за обратна връзка.

Избраните от журито до пет текста ще бъдат популяризирани и предложени за обществено обсъждане в срок от 10 до 23 януари следващата година. Анкета с възможност за гласуване ще бъде публикувана и на сайта на Община Търговище. 

Авторът на текста победител ще бъде обявен на 31 януари и награден с 1 000 лв. Определени са и две поощрителни награди в размер на 200 лв. и 100 лв. Официално представяне на готовия химн, изпълнен от група търговищки певци ще бъде на 14 май  - Деня на Търговище, съобщи д-р Димитров.

Пълният текст на регламента за конкурс за химн на Община Търговище е публикуван в специално създадената секция „Конкурс за химн на Община Търговище” в сайта: www.targovishte.bg. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама