Искат отстраняването на председател на общинска комисия заради влязла в сила присъда

17:02, 01 ное 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенските общински съветници от групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" настояват за смяната на председателя на Постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност Емил Милушев (ГЕРБ), заради влязла в сила присъда. Това става ясно от писмо, разпространено до медиите от страна на партийната група. 

От там ще внесат и официално предложение в местния парламент, което да бъде гласувано на предстоящото редовно заседание. 

От групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" съобщават, че с Решение №120 на Окръжен съд Русе, Милушев е признат за виновен за това, че в периода от 27 април 2011 година до 29 април 2013 година като адвокат на три пъти е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Решението на съда е влязло в сила още в края на септември тази година. 

Към настоящия момент Емил Милушев е  председател на Постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност, което според патриотите е недопустимо. Това представлява "ярко безочие и демонстрира всякаква липса на политически морал и адекватност". Лице, което явно нарушава законите на Република България да продължава да заема подобен пост е недопустимо и трябва да се преустанови на момента, считат общинските съветници, внесли искането. 

Заради това те предлагат на следващата сесия на ОбС-Русе Милушев да бъде освободен от заемания пост, а неговото място да заеме Илиян Илиев (ГЕРБ).

Към момента на публикуването на този материал Емил Милушев не бе открит за коментар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама