Плевен почете Деня на народните будители

17:38, 01 ное 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В Деня на народните будители всички ние се прекланяме пред големите българи, за които духовността е не само призвание, а същност и мисия. Векове наред българската духовност беше и остава стожер на националното ни достойнство и памет.” С тези думи заместник- кметът на Община Плевен  Стефан Милев  се обърна към плевенчани в приветственото си слово по повод  Деня на народните будители.

“ Нека по-често се докосваме до магията на фолклора, безценното послание на книгата, вълшебството на мелодията, хармонията на картината,   дръзката  научна мисъл, създали  пред света неподражемия образ на България. Техните послания ще ни дават мъдростта, силата и куража да градим един по-добър свят!", допълни още той.

 Тържествен водоствет за Деня на будителите беше отслужен пред паметника на Иван Вазов, до училището, носещо името му. Представители на общински и областни ръководства на институции и партии, училища и граждани на Плевен поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на народния поет. Тържествената церемония завърши с химна на България в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама