Факелно шествие за Деня на народните будители освети бургаския център (снимки)

18:19, 01 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факелно шествие, посветено на Деня на народните будители, освети центъра на Бургас. То тръгна точно в 17.30 часа от Морското казино, премина по булевард „Алеко Богориди“ и завърши пред сградата на Общината. В него се включиха около 150 ученици от няколко училища, начело с тези от Търговската гимназия.

„Идеята на шествието е да стане традиция в Бургас, за да можем да покажем на обществеността в града, а и на цялата държава, че ние, наследниците на будителите на България, съществуваме и искаме по този начин да запалим искрата на познанието у децата, на тези, които могат да се понесат на крилете на мечтите си и да ги изпълнят“, каза пред Topnovini.bg директорът на Търговската гимназия Павел Чепов.

Факелното шествие за Деня на будителите се прави за първа година. Идеята е то да се превърне в традиция и всяка година едно от местните училища да е домакин, а останалите да го подкрепят.

Финалът на шествието отбеляза поетична постановка на площад „Атанас Сиреков“. Спектакълът бе изпълнен от младежите от театрална школа „Валери и приятели“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама