За ден глобиха 10 паркирали върху тротоари в Търговище

18:22, 01 ное 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 нарушители са глобени за неправомерно паркиране на тротоари и зелени площи в Търговище само в рамките на един ден. Това обявиха от общинската администрация в града след като започнаха масирани проверки на съвместни екипи от контрольорите на общинска администрация и служители на МВР по натоварени улици, където тротоарите са затворени и недостъпни за пешеходци от спрени автомобили.

„Крайно време е да се сложи край на практиката, че навън всеки може да руши, да не спазва правилата и да иска улиците и тротоарите да са в добър вид. Средствата на общината са ограничени, а те идват от Вашите, от нашите данъци. Затова призовавам всички да имаме нетърпимост към нарушителите, особено сега на прага на зимата. Сигнализирайте активно в Общината, на телефоните на Районното управление, на Пътна полиция, където може да се изпращат и снимки”, призова кметът д-р Дарин Димитров. 

Прочистването на пешеходните зони стана възможно след приемането на допълнения в Наредбата за организация и безопасност на движението в община Търговище. Наредбата за изменение и допълнение влезе в сила на 27 октомври, с приемането й от Общинския съвет. Тя забранява движението и паркирането на пътни превозни средства по тротоари, детски площадки, паркове, градини, площи, предназначени само за пешеходци. Санкцията за нарушителите  вече е  от  50 до 200 лв.

От общинската администрация припомниха, че гражданите могат да изпращат снимки на паркирани на забранени места автомобили, на електронния адрес на Пътна полиция в Търговище - [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама