Съдия Елена Тодорова от Свиленград финтирала и ВСС

07:24, 11 ное 16 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съдия от Свиленград Елена Тодорова не е обявявала съдебни актове на Централния уеб базиран интерфейс към Висшия съдебен съвет /ВСС/, който е кадровия орган на съдебната система. Този факт води до неспазване на чл. 64, ал. 1 от Закона за съдебната власт, обясниха юристи. Освен това съдийката, която подаде оставка през лятото като председател на съдилището и е многократно проверявана не е изпращала преписи на жалбите, подадени от подсъдими, в Районна прокуратура Свиленград, както изисква закона. Това са само част от констатациите от проверката на Окръжен съд Хасково, която е била направена.

Недоволство от поведението на Елена Тодорова има и сред прокурорите. Неофициално се сочи, че обвинителите са поискали да получат препис от мотивите по дело, но се оказало, че такива няма и затова няма изпратен препис. Случаят се разкрива в писмо на държавното обвинение с № 3157.

Членът на ВСС Галя Георгиева, която в началото на седмицата бе в Свиленград и заяви пред журналисти, че Елена Тодорова не е нейно протеже, е провела среща с нея на четири очи. Това обаче подсилва усещането, че е точно обратното. След срещата Елена Тодорова бе видимо доволна, видя наш екип, който бе в сградата, за да отразява полагането на клетвата на новоизбрания председател на Районен съд Свиленград.

Темата за нарушенията извършени от Елена Тодорова продължава да бъде най-коментираната в граничния град. Особен интерес предизвиква у работещите на границата и общината. Изключително дебатирана е и в местните казина, научи Topnovini.bg.   

До момента съдия Елена Тодорова не е пожелала да изложи своята гледна точка и да отговаря на наши въпроси, въпреки, че темата набира популярност и в социалните мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама