Ремонт на детска площадка в „Зорница“, изградена преди 40 г., иска бургаски общински съветник

07:29, 11 ное 16 25 833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се направи реконструкция на детска площадка в бургаския комплекс „Зорница“ предлага общинският съветник и председател на постоянната комисия по бюджет и финанси Красимира Маркович. Тя е входирала докладна записка в местния Общински съвет. Въпросната площадка се намира между блоковете 11 и 13. Изградена е преди около 40 години. Към днешна дата състоянието й е такова, че е предпоставка за получаване на травми от ползващите я деца.

Детската площадка се нуждае от реконструкция, която се изразява в подмяна на съществуващата каменна настилка, която е силно амортизирана и на места опасна, подмяна и обезопасяване на детските съоръжения и осигуряване на подходяща паркова мебел.

Площадката се намира в близост до детска градина „Зорница Звездица", което я прави предпочитана за ползване от децата и техните родители.

„В срещите ми с жителите на к-с „Зорница" стана ясно, че желанието им е да има по нещо за всеки - от най-малките до възрастните хора, за да може тази детска площадка да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората от комплекса. В близост не съществува по-голяма по площ и възможности детска площадка“, посочва Красимира Маркович.

Основен акцент в Бюджет 2016 г. бе подобряването на средата за живот в жилищните комплекси. В продължение на тази добра политика Маркович предлага Общински съвет - Бургас да вземе следното решение – в параграф „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи спортни комплекси, съоръжения и площадки" да бъдат предвидени средства в Бюджет 2017 г. за реконструкцията на детска площадка, находяща се в междублоковото пространство на бл. 11 и бл. 13 в комплекс „Зорница", град Бургас.

Докладната записка е входирана за разглеждане от постоянните комисии по „Бюджет и финанси“, „Правни въпроси“ и „Общинска собственост и инвестиционна политика“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама