Организират национален конкурс под патронажа на Сливенския митриполит Иоаникий

07:47, 11 ное 16 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
XII -ти национален конкурс за коледна картичка под наслов „Весела Коледа за всички“ се организира в Сливен под почетния патронаж на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий. Домакини на проявата е Художествена галерия „Димитър Добрович”. 

По традиция, всички картички, участващи в конкурса, ще бъдат предоставени в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж в градовете – Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица и в домовете за стари хора от Сливен и Нова Загора и в болнични заведения из цялата страна.

Инициативата придоби национален мащаб през последните години и участниците са над 5 000 деца от цялата страна. Получилите коледна картичка стават все повече и повече - болници, старчески домове, центрове за настаняване от семеен тип и социалните патронажи не само в Сливен и областта, а и в други градове и области.

„Малки приятели от цялата страна,  възрастни хора от цялата страна очакват Вашите поздравления, които ще ги зарадват и стоплят през светлите  коледни и новогодишни празници. Участвайте и нарисувайте своята най-красива коледна картичка!”, призовават домакините.

През 2016 година участниците в конкурса, ще бъдат селекционирани в четири възрастови групи: деца до 7 годишна възраст; ученици от 1 - 2 клас; ученици от 3 - 4 клас; ученици 5 - 6 клас; ученици 7 - 8 клас; ученици от 9- 12 клас. Във всяка група ще бъдат раздадени отличия – награди и грамоти за първо, второ и трето място и поощрителни награди.

До участие в конкурса ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 16 декември 2016 г., на адрес: Сливен, 8800,, зала „Сирак Скитник“, бул. „Цар Симеон“ № 2. Телефоните за контакт.: 044/622083; 044/625342 ; 0892 218 198

Задължително условие за участие в конкурса е четливото изписване (На отделен лист приложен вътре в картичката) трите имена, възраст ,училище,град, държава и телефон за връзка. При желание може да бъде добавена и допълнителна информация. В регламента на конкурса няма ограничения в размера и техниката, използвана при изработването на картичките.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен : www.art-gallery.sliven.net на 18 декември 2016 Г.

Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в гр. Сливен, зала „Сирак Скитник”, бул. „Цар Симеон“ № 2, І етаж, на 21 декември 2016 г., от 11.00 ч., в присъствието на официални представители на организаторите на конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама