Закопчаха наркодилър в близост до училище в „Меден рудник”

08:00, 11 ное 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наркодилър е бил задържан в близост до училище в бургаския комплекс „Меден рудник”, съобщиха от полицията. В него са намерени 18 пликчета с канабис, всяко от които с тегло около 10 гр. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

Акцията е била осъществена в рамките на специализираните съвместни действия на служители от ОДМВР – Бургас, РЗИ и Община Бургас, обхващащи проверки на търговски обекти, питейни и увеселителни заведения. Към момента, за периода от началото на месец ноември, са инспектирани общо 66 обекта, разположени в близост до училища и детски градини.

На територията на различните комплекси най-често констатираното нарушение е свързано с тютюнопушене на места, забранени от Закона за здравето /напр. в близост до детски площадки/. Извършени са множество проверки в учебните заведения за осъществяване на пропускателния режим, като не са регистрирани нарушения.

През следващата седмица съвместните проверки ще продължат. Акцент ще бъдат планирани и внезапни проверки по продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни и притежание и разпространения на наркотици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама