Нарколаборатории са разбити в „Меден рудник” и Българово

08:57, 11 ное 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарколаборатории са били открити в бургаския комплекс „Меден рудник” и в град Българово, съобщиха от Областната дирекция на МВР. И двете акции са осъществени вчера.

При едната е извършено претърсване на апартамент в блок 308 в „Меден рудник”, обитаван от 21-годишния А. С. Там са намерени и иззети метална конструкция, облечена с фолио и текстилен плат, в която на две нива са отглеждани 32 саксии и кофи със засадени конопени растения, два вентилатора, термометър, четири луминесцентни лампи, трансформатор, два таймера, озонатор, електронна везна и система за напояване на растенията. Върху друг шкаф в помещението е намерена и иззета суха листна маса с тегло около 30 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

Другата акция е осъществена в частен дом, разположен на ул. „Н.Й.Вапцаров” в Българово, обитаван от 37-годишния А. Д. от същия град. В  приземния етаж на къщата е открито помещение, пригодено и оборудвано като лаборатория с всичките необходими технически съоръжения за отглеждане на канабис. В задната част на къщата, под стопански навес, е открит PVC бидон с вместимост около 50 литра, вкопан изцяло в земята и покрит с пръст. След отваряне на капака са намерени и иззети две пластмасови опаковки от хранителни добавки с вместимост от 5 литра, съдържащи суха зелена листна маса / съцветия/ от конопено растение с тегло около 1 кг.

А. Д. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама