Премиерът: При загуба на балотажа няма да се скрия, не мога да управлявам с Радев

09:15, 11 ное 16 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако Румен Радев стане президент няма как да работи с мен, защото имаме достойнство. Това каза премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че при загуба на балотажа няма да се скрие.

"Управляваме, защото властта ни я даде народа. За да управляваш трябва да имаш самочувствието, че си подкрепен от повечето хора", каза Борисов, като за пореден път намекна, че при загуба в неделя ще подаде оставката на кабинета.

В отговор на въпрос, премиерът каза, че не е уморен и с огромна амбиция би работил, ако народът му даде доверието. Коментирайки дебата между Цачева и Радев, Борисов обяви, че Цачева  е била по-добра по всички теми от Радев.

Премиерът напомни как България е била в политическа криза, след като БСП е подвела българските избиратели, че Пламен Орешарски е най – добрият и ГЕРБ са поели властта в изключително тежко състояние. Коментарът му бе по повод дали е грешка това, че е заложил управлението на страната на президентските избори.

„ГЕРБ не плаши хората. Аз предупреждавам и съм длъжен да го направя“, каза той. „С огромна амбиция ще работя от понеделник, ако народът ни се довери“, заяви Бойко Борисов и поясни, че балотажът в неделя е вид вот на недоверие към ГЕРБ.

„Грешките ми са в предизборната кампания, не в избора на президент. Очакваха аз да съм президент, но аз казах, че правителството ми е по-важно. Партията очакваше да пусна Томислав Дончев или Йорданка Фандъкова. И всичко ми се върна като бумеранг“, заяви Борисов.

"Този човек никога няма да се остави на един господар. Този човек е двуличен", заяви премиерът за Румен Радев.

"Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим." Така отговори премиерът на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

"Когато затваряме тунели и стават задръствания, хората псуват нас. Те не си дават сметка, че 35 години не са пипани тези тунели, а там умират хора. Никой не си дава сметка, че на места са слагани чували от цимент, които са замазвани. Ето сега падна една така част и едно момче пострада", обясни още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама