518 служители на реда ще следят за нарушения в изборния ден в Плевенско

09:25, 11 ное 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областната дирекция на МВР-Плевен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите на територията на област Плевен по време и след приключване на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, гласи съобщение на официалната страница на РИК.

Около 518 служители от ОДМВР-Плевен, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Плевен, Жандармерия и Гранична полиция ще бъдат пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и мероприятията, свързани с вота.

Те ще осъществяват охрана на всички избирателни секции в областта. Външната охрана на местата за гласуване и изборните книжа ще бъде поета от служителите на МВР в 18:00 часа на 12 ноември 2016 г., след запечатването на изборните секции и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в Районната избирателна комисия на 13 ноември 2016 година.

От РИК напомнят, че в изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж.

Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

С полицейска охрана ще бъдат обезпечени  МПС, превозващи бюлетините и протоколите до РИК след приключване на изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама