РИОСВ – Русе запечатва Хале 3 на „Монтюпе“

10:13, 11 ное 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ- Русе запечатва Хале 3 на „Монтюпе“ ЕООД след извършена проверка по сигнал за миризма на бакелит.

На дружесвото днес в 14.30 часа ще бъде връчен Акт за неизпълнение на условие в комплексното разрешително, както и заповед за прилагане на принудителна административна мярка за извеждане от експлоатация на Инсталация за каруселно леене на алуминий - Карусел № 7 и Карусел № 8 чрез пломбирането им и пълно запечатване на Хале № 3.

На 10 ноември, упълномощен представител на дружеството не се е явил, за да получи документите, съобщават още от РИОСВ.

Със заповедта на оператора се дава срок до 16 ноември да осигури техническа възможност за запечатване на каруселите, а до 25 ноември да постави плътна преграда между производствени халета № 2 и № 3. Заповедта за прилагане на ПАМ подлежи на предварително изпълнение.

Санкциите се налагат, тъй като е установено неизпълнение на условие в комплексното разрешително, представляващо нарушение, свързано с възможност за настъпване на вредни последици за здравето на хората и околната среда.

С налагането на принудителната административна мярка и пломбирането на посочените обекти, се цели да се преустанови неорганизираното изпускане на емисии на вредни вещества от инсталациите, съответно да се предотвратят и преустановят административни нарушения, свързани с опазване на околната среда, както и да се предотвратят вредните последици от тези нарушения.

Тези мерки са предприети след извънредна контролна проверка, извършена на 8 ноември т.г. по сигнал на гражданин за миризма на „изгорял бакелит“.

При обход и последваща проверка на покривната конструкция е установено, че два капака на противопожарните люкове са напълно отворени. Това представлява нерегламентиран източник на емисии от производственото помещение – хале № 3.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама