Разбиха нарколаборатория в Стара Загора

10:27, 11 ное 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарколаборатория е била разбита в Стара Загора вчера, съобщиха от полицията.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ районно полицейско управление са извършили проверка на получена информация за обособена инсталация за производство на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, в жилище, намиращо се в Стара Загора на ул.”Кольо Ганчев”, собственост и обитавано от 28 годишната Р. Д., от Стара Загора и Г. Г., на 33 г., от  Бургас, криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

При извършени в жилището процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, са намерени и иззети нарктотични вещества, прекурсори и химически вещества за производство  на синтетични наркотици - метамфетамин във вид на кристали, около 50 грама, метамфетамин база - около 100 грама, таблетки с надпис „Cirus“, около 72 грама,  марихуана, около 79 грама, червен фосфор на прах, около  900 грама, фосфорна киселина, около 6 литра ацетон и др. Намерени са и са иззети също ралични колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки,чашки  и 3 стъкленици  с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест  реагира на метамфетамин.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.  Р. Д. е задържана за срок до 24 часа, а на  Г. Г.  с Постановление на Окръжна прокуратура Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа.

Работата по доказване на цялостната  престъпната дейност на лицата продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама