Партиите от РБ подписаха ново споразумени без ДСБ

12:56, 11 ное 16 / Политика 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок е силен и жизнен проект. Споразумението, което подписахме днес, показва единство и устойчивост в Блока. Това заяви на брифинг след заседание на ИС на РБ, Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“. Около това се обединиха всички председатели на партии в коалицията Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Корман Исмаилов, доц. Борислав Великов и проф. Тодор Танев, част от гражданската организация в РБ.

Те обявиха подписването на споразумение между петимата лидери и гражданската част от РБ за по-тясно политическо сътрудничество, в това число и за изграждане на единен политически субект.

Нашата цел винаги е била силно дясно представителство и сътрудничество с партиите, членове на Европейското ни семейство, каза Кунева и подчерта, че подписаното споразумение дава възможност за индивидуално членство в Реформаторския блок, без да е необходимо човекът да е част от някоя от партиите в Блока, както го подписа проф. Танев.

Преподписахме нашето споразумение с волята да продължим заедно напред, категоричен бе председателят на СДС Божидар Лукарски. Отправяме широка покана към всеки един от колегите от ДСБ и всеки гражданин да се присъединят към РБ, добави Кунева.

На въпрос за здравния министър Петър Москов Кунева заяви, че той е изразил подкрепа за новото споразумение и ще го подкрепи.

Относно предстоящия балотаж за избор на президент Лукарски заяви, че всички десни трябва да направят необходимото, пълна мобилизация на всички граждани подкрепящи РБ за десния кандидат на ЕНП. Първостепенна задача е да защитим евроатлантическата ориентация на България, добави той.

Готови сме за избори. РБ е ще се яви единно и ще се представи по-добре отколкото всички останали пъти. Но трябва да сме наясно, че пред опасностите, които стоят пред страната и усложнената международна обстановка, това не е желателен вариант, каза още Кунева.

Според подписания текст за споразумение партиите от Реформаторския блок ще продължат усилията си за по-тясно политическо сътрудничество, в това число и за изграждане на единен политически субект. А в 3-месечен срок от подписването му ще бъде подготвен цялостен проект за ново коалиционно споразумение между партиите от Реформаторския блок и ще бъде изработена пътна карта за стратегическо и организационно развитие на РБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама