Обявиха бедствено положение в Мъглиж заради селски път

14:19, 11 ное 16 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на кмета Господин Господинов днес беше обявено частично бедствено положение, обхващащо участъка от град Мъглиж до с. Селце, съобщиха от Общината.

Заради интензивните валежи пътят до селото отново е в критично състояние. Ерозийните процеси продължават, реална е опасността от активиране на свлачища и пропадане на голяма част от пътното платно. Има участъци, в които пътната настилка е напълно разрушена, а на места под асфалта липсва опорна земна маса.

На място пристигна и областният управител инж. Георги Ранов, който заедно с ръководството на общината, обсъди необходимите мерки, които трябва да се предприемат, за да се избегнат евентуални трагични инциденти на пътя.

В Селце постоянно живеещите са  малко, но имоти там имат около 500 души. В селото има два туристически комплекса с база от около 100 легла.

Кметът въведе в действие Общинския план за защита при бедствия.

"На 15 ноември ще сключим договор с фирма изпълнител за отпочване на изкърпването на дупките, запълване на канавките и оширяване на пътя в условия на неотложност", коментира зам.-кметът Душо Гавазов. По думите му около месец ще продължат дейностите и дотогава ще е в сила частничното бедствено положение. Пътят засега няма да се затваря, ще бъде с ограничен режим на движение, но ако се наложи, ще се прибегне и до тази мярка.

"Общината има готови два проекта за възстановяване на пътя на стойност 1.2 млн. лв.", каза още Гавазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама