Въвеждат "Синя зона" в района на улиците "Гладстон", "Захари Стоянов" и "Васил Априлов"

14:24, 11 ное 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Проведохме много разговори с граждани, живущи в района около улиците "Гладстон", "Захари Стоянов" и "Васил Априлов" за въвеждане на режим за паркиране, като най-вероятно ще бъде "Синя зона", съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Синята зона в района ще бъде въведена изцяло по желание на пловдивчани.

Това каза Тотев по време на откриването на нов паркинг до Факултета по дентална медицина, който осигурява близо 100 паркоместа. Теренът е облагороден, сложен е нов паваж на площ от 1,5 дка. "Помислихме и за безопасността и спокойствието на пешеходците, като от едната страна има тротоар до входа на Младежкия хълм", каза кметът на Пловдив Иван Тотев по време на откриването.

Изчистена и е зелената система от саморасляци, поставени са нови стълбове за осветление, а през нощта има и декоративно, което осветява околността в зелен цвят. Проектът струва 82 000 лева и е съвместна инициатива на Община Пловдив и университета. "Предстои да направим и велостоянки и да разширим веломрежата, като направим връзка от Аграрния университет, през булевард „Христо Ботев“ до Факултета по дентална медицина, а като бъде готова и системата за даване велосипеди под наем, може би тук ще бъде едно от местата за това", допълни още Тотев.

Той е категоричен, че през годините е имало много жалби от живущите в квартала, защото тези автомобили са паркирали между блоковете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама