Радан Кънев: Ще гласувам за Цачева, ако Борисов подаде оставка в неделя

14:54, 11 ное 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев обеща вота си за Цецка Цачева, ако до неделя на обяд Бойко Борисов си подаде оставката. Това стана по време на заседание на разширения състав на Изпълнителния съвет на ДСБ, което се проведе днес, съобщава БТВ. Лидерът на ДСБ определи кандидатът за президент на ГЕРБ като „войник на партията с голямо „П”.

"Появи се новият Борисов", допълни Кънев по адрес на кандидата за президент, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. 

„Генерал Румен Радев е никой. Нямаме представа кой е този човек, какви са неговите убеждения, защо е в политиката, с каква цел рецитира заучените фрази, които бяха първо леви, после десни”, допълни Кънев.

Той добави, че зад Радев, „с бъркане в джоба”, надничала червената олигархия в България.

„Миналата седмица свалихме един червен генерал от власт – Бойко Борисов”, допълни Кънев. Той посъветва премиера, ако иска да спечели на втория тур, да има по-добро поведение.

Кънев поясни, че ако премиерът Борисов не е излъгал, че ще подаде оставка след първи тур на президентските избори, партията е можела да разчита на подкрепа от страна на ДСБ.

„За десните избиратели червен кандидат няма, лъжа е, че десницата може да застане зад него”, категоричен е Кънев. Той призова тъмносините да гласуват по съвест в неделя.

Лидерът на ДСБ определи бившите си колеги от Реформаторския блок като „платени службогонци”. По думите му през последната година реформаторите са решили, че могат да назначат Борисов за свой шеф и да изпълняват „мокрите му поръчки”. Той определи Реформаторския блок като изчерпан проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама