Лечков: Срещу Беларус трите точки са задължителни

15:15, 11 ное 16 / Спорт 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви пред "Тема Спорт", че пред националния отбор няма друга алтернатива освен победа в недeлното домакинство на Бела­рус от квалификациите за Мондиал 2018. Той коментира и успеха на юношите до 19 г. над Португалия в Сливен.

"Силна победа, но важни са и другите мачове, които се надявам да спечелят. Те няма да са по-леки", сподели бронзовият медалист от САЩ' 94.

"Трите точки срещу Бела­рус са задължителни. Ние мо­же да си говорим много неща за двубоя, за съперника, но всичко си зависи от момчетата. Те ще играят. Хубаво е да спечелим, както за самочувствие, така и за увеличава­не на точковия ни актив в групата", добави бившият градоначалник на Сливен.

Последните две домакинства на България срещу бившата съветска република завършиха при идентичен резултат - победи с по 2:1. На 5 март 2014-а головете за успе­ха в тогавашната контрола вкараха Георги Миланов и Владимир Гаджев, а малко преди края Кривец върна едно попадение. Начело на тима ни бе Любослав Пенев. На 6 юни 2007 година в евроквалификация успехът идва доста по-трудно. До трите точки под ръководството на Ста­нимир Стоилов нашите сти­гат след обрат, като побед­ното попадение е дело на Чавдар Янков (40-ата мину­та). Преди това Мартин Петров изравнява в 10-ата, а още в 5-ата минута Василюк открива резултата от дуз­па.

Между въпросните два двубоя на 10 август 2011-а па­даме в Минск с 0:1 в прияте­лски мач. Това се оказва пос­ледната среща на Лотар Матеус начело на националния отбор. Малко по-късно той изнася информация за нарушаване на режима от страна на някои играчи преди въпросния двубой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама