Медицинският университет в Плевен ще проведе Ден на народите

15:26, 11 ное 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студенти от 15 държави ще представят своята култура, танци и обичаи в залата на Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ в Медицинския университет в Плевен. Събитието, което ще се проведе утре от 14 часа е част от четвъртото издание на превърналия се в традиция за МУ-Плевен – Ден на народите (International Day).

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти съвместно с българските им колеги, с подкрепата на ръководството на висшето училище.В програмата  ще се включват над 250 студенти от  България, Гърция, Испания, Непал, Индия, Пакистан, Украйна, Молдова, Венецуела, Обединени Арабски Емирства, Нигерия, Турция, Германия, Шри Ланка и Япония.

В отбори студентите ще представят своите държави чрез традиционна кухня, обичаи, облекло, песен и танц. Компетентно жури от преподаватели и членове на ръководството на висшето училище ще излъчи държава-победител и ще връчи награди за най-атрактивно представена националност.

Част от събраните от такса вход и дарения средства ще бъдат предоставени за изграждане на паметник на Емил Димитров в Плевен и за лечението на болно дете от Клиниката по детски болести в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама