Пратиха изборните кебапчета в "заслужена почивка" за прослужено време

16:29, 11 ное 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Кебапчетата вече не се търсят като топъл хляб за изборите", казаха пред репортер на Пловдив Topnovini.bg разочаровани продавачи от сергиите на Централна гара. През годините месния деликатес беше особено популярен по време на избори.  В тази кампания единствен Митьо Пищова се осмели да агитира с този остарял похват, останалите политици май наистина "пенсионираха кепабчетата". Стигнало се е до там, че в неделя нито една  сергия не е работила, няма да отворят и сега на балотажа. Обяснението е, че в почивните дни няма хора.



За съжаление на едни и за радост на други от изборната агитация вече липсват "кебапчетата" и Кондьо. По стара българска традиция дойдат ли избори много хора в политиката слагаха престилката и включваха скарата. Тази година кебапчетата са пенсионирани, а Кондьо вече е излезнал от затвора и не се знае къде е. "Няма кой да дойде вече, никой не е дошъл и да купи едно 100-200 кебапчета накуп и ние да сме доволни. За изборите вече наистина не се дават кебапчета", казва продавача Панчо Пешкин.



Случайно или не в Столипиново миналата неделя активността беше най-слаба. Дали защото вече няма кебапчета или нещо друго "сухо" не е ясно. Факт обаче е, че пловдивчани вече не преяждат на изборите. 



"2 кебапчета и 1 питка вече се наяждат хората. Излиза точно 1 лев и 30 стотинки. При нас хората си позволяват да хапнат най-много за 2 лева. Мъжете и жените еднакво купуват, даже много жени идват тук да си пият биричката. Но хората, които сядат са много бедни, тях политиката не ги вълнува", разказва още продавачът.



Вече като горди европейци е ясно, че политиците ще заменят кепабчето. Дойде време на безплатните прегледи при лекари и на заплахите за спиране на санирането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама